دبیرکل انجمن چشم پزشکی ایران با اشاره به انجام سالانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ مورد سلول درمانی قرنیه چشم در کشور گفت: این روش در جهت کمک به بیمارانی که دچار
سوختگی شیمیایی چشم شده اند، به کار می روند.
محمود جباروند در بیست و ششمین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران اظهار داشت: فرهنگ عمومی مردم نسبت به بیماری های مرتبط با چشم نسبت به گذشته افزایش یافته و این موضوع افزایش مراجعه به پزشک و تشخیص همچنین درمان زودرس بیماری ها را سبب شده است.
وی با بیان اینکه
سرطان چشم در کشور افزایش نیافته است، گفت: سلول درمانیی در حوزه چشم پزشکی برای مشکلات مربوط به قرنیه در حال حاضر انجام می گیرد و بیشتر بیمارانی که دچار
سوختگی های شیمیایی و حرارتی چشم شده اند از این روش درمانی بهره مند می شوند.
دبیرکل انجمن چشم پزشکی ایران ادامه داد: در روش سلول درمانی سلول های بنیادی از چشم دیگر بیمار که سالم بوده و یا اقوام آن برداشته شده و به چشم فرد پیوند داده می شود. براین اساس شفافیت به چشم برخواهد گذشت.
جباروند با تأکید براینکه کیفیت ها و
روش های درمانی در حوزه چشم توسعه یافته است، گفت: مجروحان شیمیایی و مصدومانی که دچار
سوختگی چشم با اسید شده اند از طریق سلول درمانی امروزه مشکل شان برطرف شده و درمان برای آنها به خوبی حاصل می شود.
وی اضافه کرد: سلول درمانی برای بیماران دچار آرپی یا شب کوری هنوز در ایران محقق نشده و این مسئله در کشور مطالعات حیوانی آن صورت گرفته ولی در ارتباط با بحث انسانی پروژه فعلاً متوقف است.
دبیرکل انجمن چشم پزشکی ایران در پایان خاطرنشان کرد: به طور متوسط سالیانه در سراسر کشور حدود 200 تا 250 مورد سلول درمانی چشم انجام می شود که تاکنون با موفقیت های زیادی همراه بوده است.
باشگاه خبرنگاران جوان